De groepsles van de Feldenkrais Methode® heet Awareness Through Movement (ATM). 

Tijdens de ATM-les wordt je verbaal door bewuste en speelse bewegingsexploraties geleid. Hiermee ontdek je eigen gewoontes en patronen, en vergroot je inzicht van het eigen lichaam in beweging. 

De les duurt 1 uur – het grootste deel van de les vindt plaats op de mat, en soms in zittende of staande houding. Elke les is opgebouwd vanuit een specifiek thema om bepaalde lichaamsacties te onderzoeken: rollen, kruipen, reiken, draaien, zitten, balanceren, lopen etc. 

De beweging worden langzaam uitgevoerd, met minimale inspanning. Hiermee hebben de deelnemers tijd om de verschillende aspecten te voelen, te herkennen en te beschouwen (de ademhaling, waar de beweging begint en hoe de beweging door ‘t lichaam loopt, timing en hoeveel spierspanning je gebruikt). 

Deelnemers leren om alledaagse patronen los te laten die lichamelijke last en/of pijn veroorzaken, en krijgen nieuwe alternatieven die meer efficiëntie en een groter lichaamsbewustzijn uitnodigen. 

Als u gezondheidsproblemen heeft, raadpleeg dan eerst uw arts of apotheker voordat u deze lessen gaat volgen.  Hoewel ze heel zacht zijn, kunnen sommige lessen niet goed voor je zijn.