Vivianne Rodrigues de Brito – Gilde gecertificeerd Feldenkrais Practitioner, Hedendaagse Dans Leraar en Klassieke Masseuse.

Ik houd me al zo’n 30 jaar bezig met bewegingsonderzoek en dans. Na een internationale carrière in moderne dans en een aantal jaren lesgeven werd ik geconfronteerd met een ernstige nekblessure. Omdat ik niet zeker wist of ik ooit nog les zou kunnen geven, wendde ik mij tot de Feldenkrais Methode. Gefascineerd door de effectiviteit van de methode bij mijn eigen herstel, besloot ik een vierjarige opleiding te volgen aan het Feldenkrais International Training Centre in Engeland, waar ik studeerde onder beoefenaars die rechtstreeks met Moshe Feldenkrais hebben gewerkt.

Met veel plezier heb ik Feldenkrais-lessen geïntroduceerd in het programma van de afdeling Moderne Dans van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, waar ik sinds 2002 les geef in Contact Improvisatie en Vloerwerk.

Feldenkrais heeft de manier veranderd waarop ik mijzelf zie en de manier waarop ik mij verhoud tot mijn lichaam, tot mijn geest en tot de omgeving om mij heen. Ik ben diep ontroerd en dankbaar voor de resultaten van deze methode en ik wil andere mensen de kans geven om hetzelfde te ervaren.